Home » Alte Langhe

Alte Langhe

Drie rivieren, de Belbo, de Bormida en Uzzone

De Alte Langhe beslaat een groot deel van de zuidelijke heuvels van Piemonte, welke naar grote hoogten stijgen. Morfologisch vrij homogeen, noorden en oosten helling in de meer glooiende hellingen van de Bassa Langa en dell'Astigiano.

De asymmetrische hellingen gaan terug naar de ontstaansgeschiedenis van dit gebied, dat een oude zee-oppervlak was uit te leggen, ontstaan als gevolg van tektonische bewegingen van het verhogen vergezeld door een enorme kantelen dat sedimenten mergel en zandsteen hebben opgegraven.

De dorpen liggen op zowel het dal vloeren, en, meer algemeen, in een dicht netwerk van kleine clusters op scherpe randen waar ontrafelt het hoofdwegennet, die naar het westen en biedt een spectaculair uitzicht over de wijde vlakte van Cuneo, gesloten alpine amfitheater.

Als bewijs van de intense agrarisch gebruik, blijven op de hellingen steiler en de zonnige terrassen maakte talrijke droge stenen muren.
E 'in een extensivering van de schapen georiënteerde zuivelproducten van waarde (bijv Murazzano doc.); Ook de uitbreiding van het areaal dat voor hazelaar fruit wiens producties worden geabsorbeerd door zoetwaren (Alba en Novi).

De nederzetting systeem wordt sterk beïnvloed dall'assetto topografie van het gebied en op de prestaties die nodig zijn van de wegen die leiden langs de vallei vloer of langs de nok van de twee belangrijkste valleien.
Er zijn twee categorieën waarin je de dorpen kunnen verdelen: de heuvel of nok, kleine, gelegen rond een kasteel (of wat er van over is); het dal, groter en soms duidelijker stedelijke kenmerken (zoals bij Cortemilia), maar altijd, zelfs in dit geval, tegen elkaar geschoven kastelen die hen overheersen van boven.
Het is ook gemeld de ongewone aanwezigheid van renVideoaissance-architectuur volledig toe te rekenen aan de klant geleerd van de markies van Carretto en hun contacten met de wereld van de korte-centrale Italiaans.

Maak een Gratis Website met JouwWeb