Home » Boeken

Boeken

Tot op heden verscheen in Nederland nimmer een reisboek over de prachtige Italiaanse streek de Piemonte. Rust, stilte en trotse bewoners kenmerken deze streek die ook bij Nederlandse toeristen steeds populairder wordt. In deze rijk geïllustreerde uitgave neemt auteur Karin Stubbé de lezer mee naar de mooiste landschappen, aantrekkelijke dorpjes en steden en heeft de meest heerlijke recepten verzameld.
Lekker eten en mooie wijnen zijn belangrijk in de Piemonte, de bakermat van de Slow Food beweging. Genieten in Piemonte is geen gewone reisgids, het is veeleer een persoonlijk logboek van iemand die de streek als geen ander kent en dankzij de vele tips van de bewoners zelf de mooiste plekjes onder de aandacht weet te brengen. Daardoor is dit boek een onmisbare gids voor iedereen die op zoek gaat naar de pracht van deze adem benemende Italiaanse streek. Door opzet en indeling ( alle seizoenen komen uitgebreid aan bod) een overzichtelijke, aantrekkelijke en vooral complete reisgids over een van de aantrekkelijkste streken van Italië.
(Het boek is te bestellen door te klikken op de foto)

Piemonte, wine and travel atlas – 256 pagina’s full colorfoto’s, speciaal ontworpen kaarten en teksten over wijn, cultuur, geschiedenis. Atlasformaat. Taal: Engels. Gemakkelijk leesbaar en zeer informatief, een goede basis om geheel Noordwest Italië te gaan verkennen. Zeer fraaie vormgeving. Paul Balke schreef hiermee een standaardwerk over Piemonte.  (Het boek is te bestellen door te klikken op de foto)

De Noord Italiaanse regio Piemonte wordt door bezoekers ook wel beschouwd als het best bewaarde geheim van Italië. Dat is niet verwonderlijk. Er is nog veel te ontdekken en bovendien ben je er zo. Bovendien is de regio de bakermat voor de Slow Foodbeweging die zich inzet voor het bevorderen van eco-gastronomie. Turijn, Cuneo, Alba en Asti zijn juweeltjes voor een kort of uitgebreid stedenbezoek. Het platteland biedt voor elk wat wils. Vlak in de buurt van de Po en ideaal voor een fietsvakantie. Heuvelachtig met goed aangegeven wandelgebieden in de omgeving van Acqui Terme. Trotse boeren uit Piemonte maken Koninklijke wijnen als de Barolo, de Barbera, de Roero Arneis of de Cortese. In het najaar begint de zoektocht naar de beroemde witte truffel in de bossen rond Alba en 's zomers wordt er altijd wel ergens een feest georganiseerd, zoals het feest van de geitenkaasjes - de Robiola - in Roccaverano. (Het boek is te bestellen door te klikken op de foto)

Maak een Gratis Website met JouwWeb